Відбулося Всеукраїнське паломництво медичних працівників до Бердичева
  • Срд, 21/10/2015 - 14:49

З нагоди спомину св. Луки, Євангеліста, який є покровителем лікарів відбулось ІІ Всеукраїнське паломництво медичних працівників до Всеукраїнського Санктуарія Матері Божої Святого Скапулярія.

Організатором цього паломництва є єпископ Віталій Скомаровський, Ординарій Луцької дієцезії. Розпочалося паломництво з реєстрації та представлення учасників, які прибули з різних міст України. Цього року до Бердичева прибули понад 100 лікарів з Хмільника, Хмельницького, Коростишева, Житомира, Луцька, Рівного та Києва.

Також взяли участь у паломництві лікарі з Бердичева. Для учасників паломництва виголосив конференцію на тему «Проблема сучасної медичної етики та деонтології» лікар-кардіолог з Бердичева Євген Юрковський.

Центральний моментом паломництва була Служба Божа, яку очолив єпископ Віталій Скомаровський, а співслужили йому священики, які прибули зі своїми парафіянами на паломництво та настоятель Бердичівського Санктуарія отець Рафаїл Мишковський.

Після завершення Служби Божої відбулась молитва Розарія, а також всі присутні змогли вшанувати мощі Святої Терези від Ісуса (Авільської), п’ятсотріччя з Дня Народження, якої цього року святкує Орден Босих Кармелітів. Завершилось паломництво святковим обідом, який приготувала спільнота Домашньої Церкви.

Максим Железницький