Відновила роботу католицька предсемінарія в Новосибірську
  • Нед, 09/10/2016 - 16:36

На початку жовтня ц.р. після дворічної перерви знову почала свою роботу Новосибірська єпархіальна предсемінарія. Пройшли співбесіду і зараховані на 1 курс четверо молодих людей.

Рішення про відкриття в Новосибірську єпархіальної семінарії для підготовки священиків, таких необхідних  Католицькій Церкві, що відроджується, було прийнято єпископом Йосифом Вертом влітку 1993 року, а офіційний «день її народження» припадає на 15 жовтня того ж року. Відразу ж виникло безліч організаційних проблем, найголовніша з яких, мабуть, - брак кваліфікованих викладачів, які відповідають необхідному рівню підготовки майбутніх священнослужителів. Саме тому в кінці кінців зупинилися на предсемінаріі - підготовчому курсі для тих, хто всерйоз думає про священство. Вища ж духовна семінарія була відкрита в Москві, а пізніше переведена в Санкт-Петербург.

Навчання в предсемінаріі триває два роки. За цей час її вихованець не тільки вивчає такі науки, як історія Церкви, література, іноземні мови, Катехізис, введення в біблістику і багато іншого, але і намагається краще пізнати Христа, знайти Його в своєму житті, прагне розпізнати своє покликання і зрозуміти, чи хоче Бог, щоб він повністю присвятив Йому своє життя в священичому служінні.

У предсемінаріі працюють монахи з Товариства Ісуса, тому і духовність підноситься ігнатіянська - але це не означає, що людина живе як єзуїт. Ігнатіянська духовність і хороша тим, що людина набуває свій особистий досвід відносин з Богом.

Випускник предсемінаріі входить в громаду Вищій духовної семінарії з духовним і загальноосвітнім фундаментом, необхідним для продовження формації.

Що потрібно, щоб поступити в предсемінарію? Звичайно ж, бути чоловіком ... Мати освіту не нижче середньої ... Найголовніше ж - мати бажання служити Богу і народу Божому, шукати саме служіння, а не себе самого. Обов'язковими є і рекомендації від свого єпископа і парафіяльного настоятеля.