Воїни АТО проходять духовну реабілітацію у Карпатах
  • Птн, 26/06/2015 - 10:36

Шестеро військовослужбовців із м. Запоріжжя, двоє зі Львова та один із Житомирської області мають змогу декілька днів помилуватися красою Карпатських гір та духовно відпочити у місті Яремче Івано-Франківської області. Разом із бійцями АТО у духовну мандрівку Карпатами вирушив брат Юрій Балух, військовий капелан.

Щодня військові беруть участь у Божественних Літургіях, увечері моляться за Україну. У вівторок, 23 червня 2015 року, бійці відвідали історичний центр міста Яремче, один із найвідоміших карпатських водоспадів «Пробій» та невеликий мальовничий водоспад «Дівочі сльози». Також військові побували на гуцульському ринку та відвідали вольєрне господарство з місцевими дикими тваринами, яке розташоване на околиці Яремче.

Після мандрівки та купання у гірській річці бійці мали спільну вечірню молитву за Україну та переглядали фільм. Потім відбулося його обговорення. Сьогодні, 24 червня, військовослужбовці відвідали Буковель.

Воїни АТО відпочиватимуть у Карпатах до п’ятниці, 26 червня.  

Довідка. Ідею реабілітації бійців АТО військові капелани вирішили втілювати, співпрацюючи з волонтерами Запорізької області. Раніше у товаристві священиків-капеланів мав змогу духовно відпочити у Львові учасник АТО із м. Енергодара Запорізької області. Військовий разом із дружиною також відвідали Сколівщину.