Всесвітня Рада Церков закликає припинити вторгнення та окупацію української території
  • Срд, 12/06/2024 - 12:16

Виконавчий комітет Всесвітньої ради церков (ВРЦ) у протоколі про ескалацію війни в Україні закликав «припинити вторгнення та окупацію української території та відновити мир у регіоні».

У протоколі йдеться: «Ми також закликаємо уряди Росії та України поважати фундаментальне людське та моральне право на відмову від військової служби з мотивів сумління навіть під час війни».

«Ми приголомшені жахливою кількістю втрачених життів, знищених засобів до існування та громад, шкодою для довкілля та ризиками ширшого конфлікту внаслідок цієї війни й закликаємо до захисту мирного населення та цивільної інфраструктури, припинення вторгнення та окупації української території й відновлення миру в регіоні, – йдеться в тексті. – Ми також закликаємо уряди Росії та України поважати основоположне людське та моральне право на відмову від військової служби з мотивів сумління навіть під час війни».

Виконавчий комітет ВРЦ високо оцінив зусилля генерального секретаря ВРЦ, спрямовані на вирішення цієї кризи через діалог, і закликав його подвоїти зусилля та вжити всіх необхідних заходів для сприяння діалогу в рамках екуменічного товариства.

Виконавчий комітет ВРЦ збирається в Боготі, Колумбія, з 6 до 11 червня, де керівний орган зосереджується на діяльності ВРЦ і вбиранні життя та свідчення церков у центрі Паломництва справедливості, примирення та єдності.

Читати повністю: Протокол про загострення війни в Україні