Заява Конференції Єпископату України латинського обряду до Дня Героїв Небесної Сотні
  • Птн, 20/02/2015 - 18:50

Рік назад наш народ пережив трагічні події, наслідки котрих ми дотепер терпимо. Ми свідчили на Майдані, що людина спроможна вчинити варварських актів, коли не слухає слова Бога, Котрий кличе нас : «Люби ближнього свого, як самого себе». Але на Майдані ми перед усіма свідчили, що гріх, смерть, егоїзм, байдужість не мають останнього слова. Люди з усіх регіонів України, навіть з інших держав, з різних конфесії стояли разом з метою захищати гідність та свободу всіх громадян нашої Батьківщини, навіть ціною власної крові, даючи свідоцтво, таким чином, що «любов сильнища за смерть».

В самому центрі католицизму, Римі, перед гробами святих Апостолів Петра та Павла ми, Єпископат України латинського обряду, возносимо сьогодні нашу молитву до Бога за загиблих, за тих, котрі постраждалі, за їх родини та близьких і також за нашу країну, аби Милостивий Бог одарував нас миром, котрий так сильно потребуємо.

Разом з нами всі віруючі Римсько-католицької Церкви в Україні сьогодні возносять свої молитви в цих намірах в усіх наших храмах в Україні.

Пресвята Діва Марія, молись за нас!

Конференція
Єпископату України латинського обряду,
Ватикан, 20.02.2015р.