Зустріч духовенства Паризької єпархії у монастирі Шевтонь
  • Срд, 12/02/2014 - 13:13

Зустріч духовенства Паризької єпархії святого Володимира Великого з нагоди впровадження стратегії 2020 “Жива Парафія - місце зустрічі з живим Христом” відбулася у бенедиктинському монастирі поблизу міста Шевтонь (Бельгія) від 4 до 6 лютого. Ініціатором такої зустрічі був владика Борис (Гудзяк), Єпарх Паризької єпархії святого Великого Володимира. У зустрічі брав участь також о. Михайло Романюк, протосинкел єпархії.
 

У ході зустрічі кожен учасник мав змогу поділитися своїм досвідом душпастирювання, викликами, з якими доводиться зустрічатися в сучасному світі та можливими відповідями на них.

Багато уваги було приділено темам катехизації, адміністрації парафіяльного життя та правового забезпечення функціонування парафій. Були визначенні дні регіональних зустрічей для продовження праці над реалізацією стратегії розвитку та розпочато підготовку до наступного єпархіального собору. Також рамках зустрічі відбулося представлення кандидатів на служінні у цій єпархії.

Плідній праці сприяла участь у молитовному житті монастиря. Богослужіння відбувалися французькою та церковнослов'янською мовами у візантійському обряді.

Прес-служба Паризької єпархії

Джерело: http://news.ugcc.org.ua