Зустріч настоятельок Сестер Служебниць у Львові
  • Птн, 19/06/2015 - 20:17

19 червня 2015 року Божественною Літургією, яку відслужив о. Давид Назар, Головний Настоятель Єзуїтів в Україні, у каплиці Провінційного дому Сестер Служебниць у м. Львові розпочалася зустріч настоятельок, на яку прибули сестри з різних спільнот в Україні та з-за кордону.

Складовою частиною зустрічі була молитовна застанова над Євангелієм від Матея, у якій Сестри мали можливість роздумати і поділитися у малих групах про дію Святого Духа у Провінції Сестер Служебниць в Україні протягом останніх 15 років, а також глянути на особисті і спільні перешкоди, які гальмують життя і розвиток Провінції.

Варто відзначити, що за згаданий період у Сестер Служебниць в Україні відбулося багато доброго: через слухання запрошення Святого Духа і відповідь на заклики Церкви виникли нові місії (Казахстан, Канада, Франція, Бельгія, Великобританія), зросла чисельність молодшого покоління сестер і його професійний вишкіл, відбувся динамічний розвиток у формації, апостоляті та в інших сферах.

Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків підкреслила, що служіння бідним завжди було пріоритетом для Сестер Служебниць від самих початків заснування Згромадження. Актуальним воно залишається і сьогодні. Протягом останніх 15 років соціальна праця з потребуючими дітьми проявляється через функціонування 13 осередків «Міст Надії» у різних місцевостях України, будинку сімейного типу у Золочеві, соціального центру для дівчат у Львові тощо.

С. Еммануїла Харишин розповіла про стратегію розвитку УГКЦ на період до 2020 року: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» та заохотила сестер поширювати інформацію про цю стратегію між священиками і мирянами на місцях свого служіння.

Сестри Служебниці, Львів