«Звернення до вірних Католицької Церкви в Польщі про молитву в намірах України»
  • Срд, 05/03/2014 - 13:27

Вчора, 4 березня, Президія Конференції Єпископату Польщі, на ім’я Архієпископа Мєчислава Мокрицького, видала «Звернення до вірних Католицької Церкви в Польщі  про молитву в намірах України».
 

ЗВЕРНЕННЯ ДО ВІРНИХ КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ В ПОЛЬЩІ

ПРО МОЛИТВУ В НАМІРАХ УКРАЇНИ

 

Перед обличчям ситуації, коли все ще зберігається напруга на Україні та існує загроза її інтегральності, бажаємо звернутися до Вас, Сестри і Браття, зі зверненням про подальшу палку молитву в намірах мирно вирішення зростаючого конфлікту. В такій трудній, нестабільній ситуації, яка змінюється щогодини, нехай в наших сім’ях, парафіях, спільнотах, товариствах і католицьких рухах, не бракуватиме жестів духовної солідарності. Вкотре, виявімо нашу зі стражденним Українським народом. Уповаємо, що наш молитовний крик до Бога, Господа діянь та історії, допоможе знайти найкращі шляхи виходу в існуючій, сповненій напруги, конфліктній ситуації. Єднаючись зі всіма, в серці яких лежить справа про істинне благо України і життя в безпеці та мирі, надалі закликаймо світла і міці Духа Святого у прийнятті важливих рішень.

Нагадуємо, що жодне силове розв’язання не забезпечить тривалого миру, а спричинить лише зростання напруги та ескалації конфлікту. Нехай той наш крик до Бога, що зноситься на порозі Великого Посту, випросить благодать та змилування в тій найновітнішій історії нашого братнього українського народу. Ще раз з усією силою нагадуємо слова записані в нашому спільному посланні до народів Польщі та України: «(…) співпраця вільної Польщі з вільною Україною є необхідною, щоб в тій частині Європи панував мир, люди втішалися релігійною свободою, а права людини не перебували під загрозою».

 

† Юзеф Міхалік

Перемишльський Митрополит

Голова КЄП

 

† Войцєх Поляк

Генеральний Секретар КЄП

 

† Станіслав Ґондецький

Заступник Голови КЄП

Джерело: http://diocese-lviv.org