15 років салезіянському ораторію в Одесі
  • Пон, 22/02/2016 - 22:52

Ораторій «Дон Боско» було засновано в 2000 році 12 листопада в місті Одеса з метою дати дітям та молоді місце для самореалізації та відпочинку. Проте не просто відпочинку в сенсі тільки розваг. Оскільки це місто велике то і спокус тут не менше. Нашою метою є виховання доброго християнина і чесного громадянина.

Ораторій – це слово, яке походить від латинських слів («orare» — молитися, «oratorium» — місце молитви), але в салезіянському розумінні містить в собі набагато більше. Він в собі несе основи школи, дому, часовні й спортивного майданчика. Тим самим намагаємося допомогти молоді та дітям з користю для себе проводити час. Перший ораторій був заснований в 1846 році у місті Турин. На сьогодні в 132 країнах  існує салезіянські ораторії,  тільки на Україні їх є більше 10 в різних містах.

В Одесі він працює щодня.  Завжди є вихователь до якого можна звернутися за порадою чи допомогою. Два рази на тиждень проводяться спільні молитви. Це є дуже важливо для духовного розвитку молоді.

Також в ораторії, як його складова є «Волонтери Дона Боска». Волонтери є дуже активні й відкриті молоді люди, які присвячують свій вільний час на працю з дітьми переселенцями та ув’язненими. До того ж вони займаються благодійністю, маючи групу «SPES», де збирають пожертвувані речі та роздають їх нужденним. Активні волонтери інколи виїжджають за кордон з метою переймання досвіду та відпочинку.  Благодійний Фонд «Дон Боско» має акредитацію, яка дає можливість відправляти волонтерів за кордон по програмі EVS.

Для дітей є можливість вивчати Біблію та займатись рукоділлям в групі «Світлиця».

Відомо, що хлопці не люблять сидіти на одному місці. Саме тому ми організовуємо аматорські футбольні турніри. 

Та це ще не все. При ораторії є танцювальні гуртки різного стилю, які нас радують своїми виступами на святах.

У нашій праці ми стараємося використовувати методи, які святий Йоан Боско рекомендував і практикував у вихованні молоді – вести до Бога та вберегти перед гріхом. Як він говорив: «За допомогою доброти та любові намагаюсь привести до Господа цих моїх друзів». Маємо надію, що ми гідно виконуємо його настанови.