Новини

  • 27 Лютий 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи можна вважати« Божественну комедію » Данте богословським трактатом? Чи є якесь біблійне обгрунтування семи кіл раю, чи це лише плід уяви великого поета? »

     

    ВІДПОВІДЬ: «Божественна комедія» Данте Аліг'єрі - це поетичний твір, хоча в ньому проявляється католицьке віровчення. У своїх творах Данте показав глибокі теологічні знання. В шестисотий ювілей з дня смерті поета Папа Бенедикт XV присвятив йому цілу енцикліку: «In praeclara» (30 квітня 1921 року).

  • 20 Лютий 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Що означає - всякий гріх і хула простяться, а хула на Святого Духа не проститься?

     

    ВІДПОВІДЬ: Перш за все перечитаємо уривок з Євангелія, в якому міститься питання нашого слухача. Це Євангеліє від Матея, глава 12: "Тому кажу вам: усякий гріх і хула проститься людям, а хула на Духа не проститься! Якщо хто скаже слово на Сина Людського, проститься йому, якщо ж хто скаже на Духа Святого, не проститься йому ні в цім віці, ані в майбутньому ».

  • 20 Лютий 2012 (00:00)

    Питання: Як потрібно ставитися до слів з Біблії про тривалість життя перших людей? Чи дійсно Адам прожив 930 років?

    Відповідь: Як ми вже говорили, Книгу Буття не слід читати як хронологію життя наших прабатьків. В ній є реальні факти і дати, але вони націлені на те, щоб повідомити нам відомості надприродного характеру, що стосуються духовного життя.

  • 20 Лютий 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Якщо людина охрещена, але називає себе атеїстом і заперечує християнську віру, то її відлучають від Церкви? Чи означає відлученням від Церкви, те що людина не може відвідувати Службу Божу і приступати до Таїнств?

     

  • 16 Лютий 2012 (00:00)

    Питання: «З дитинства нас вчили, що первородний гріх – це непослух Богові перших двох людських істот, і після цього все людське потомство втратило первісну благодать, з'явилася смерть, розбещеність, гріхи. Але недавно вчитель сказав, що ніякого Адама не було («Адам» означає «людина», тобто він нібито представляє всіх людей), а історію створення світу потрібно пристосувати до теорії еволюції, додавши, що саме Бог «керує» процесом еволюції. І нібито первородний гріх полягав не в первісному непослуху Богу, а в схильності до гріха, присутнього в самій людській природі.

  • 15 Лютий 2012 (11:26)

    Апостольський лист
    “Motu propio data”

    Двері віри
    Porta Fidei

    Верховного Понтифіка
    Бенедикта XVI

    Для проголошення Року віри

  • 7 Лютий 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи правда, що євреї досі очікують прихід Месії? І якщо це правда, чому таким Месією не міг бути для них наш Господь Ісус Христос?»

    ВІДПОВІДЬ: Насамперед зазначимо, що за часів Ісуса Христа і ранньої Церкви велика кількість євреїв навернулися до християнства. І в наступні століття їх було немало, і це відбувається до сьогоднішнього дня.
    Ті ж, хто залишаються євреями, юдеями, як і раніше чекають Месію. Чому для них цим Месією не може бути Ісус Христос?

  • 7 Лютий 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Чи можна мені прийняти Таїнство Хрещення в старшому віці? Які вимоги в цьому відношенні ставить Церква перед людьми старшого покоління, адже вони дещо відмінні від Хрещення немовлят? Якщо мене не влаштовують форма і тематика катехитичних бесід, чи можу я звернутися до іншої парафії і до іншого священика, адже всі люди різні і на одну і ту ж проблему дивляться по-різному? Священик сказав мені, що я, ймовірно, прошу про Хрещення тому, що шукаю у Бога здоров'я.

  • 2 Лютий 2012 (00:00)

    dsdsddddddddddddddd ds dasda dasda a dada da dadadasscxzeas

  • 30 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: "Каїн спізнав свою жінку, і вона зачала й вродила Еноха; він збудував також місто й назвав це місто іменем свого сина – Енох" (Бут. 4, 17).

    Звідки у Каїна взялася дружина? І оскільки він вирішив побудувати місто, то людство тоді не було однієї лише сім'єю з чотирьох осіб? Хто жив би у цьому місті?

  • 29 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Що поганого в тому, щоб одностатеві пари всиновлювали дітей? Хіба двоє чоловіків чи дві жінки не можуть дати дитині необхідне тепло і любов? І, в усякому разі, дитині буде краще, ніж у дитбудинку.

     

    ВІДПОВІДЬ: Щоб діти могли нормально розвиватися у всіх аспектах, вони потребують не просто тепла і любові, але певного тепла і любові: любові матері і любові батька.

     

  • 29 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Чи правда, що до недавнього часу Католицька Церква забороняла вакцинацію і знеболюючі наркотичні засоби? Чи існують якісь офіційні документи Церкви на цей рахунок?

     

    ВІДПОВІДЬ: Неправда. Не існує жодного Учительського документу Церкви, що засвідчує про такі заборони, в той час, як можна знайти свідчення про зворотнє.

     

  • 24 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Чи правда, що Бог любить мене, навіть якщо я не достойна Його любові? Я постійно згадую про тяжкі гріхи, з яких мені довелося сповідатися. Бог настільки чистий і святий, що мені здається, Він не зможе пробачити мені все. Але Він вміє читати в серці, а значить, бачить, чого я хочу, але не можу бути Його образом. Чи правда, що Він любить мене таку, якою я є? Чи бачить Він бажання мого серця? У своєму житті я не зробила нічого особливого, і все одно іноді буває дуже важко ...

     

  • 21 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Ісус народився у бідності й усе життя прожив в бідності. Як же вийшло, що рік за роком Церква накопичила величезні багатства, які, до речі, дуже і дуже помітні у вбраннях Папи Римського? Хіба не сказав Ісус не збирати собі скарбів на землі, де їх винищують «міль та іржа»?

     

  • 16 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: «Як розуміти Пресвяту Трійцю? Як це - Бог один, але в трьох Особах? Які відносини між різними Особами Пресвятої Трійці? »

     

  • 12 Січень 2012 (00:00)

    ПИТАННЯ: Чи можна приймати Святе Причастя кожен день? Адже потрібно причащатися завжди з чистою совістю, а таких випадків, напевно, не може бути.

    ВІДПОВІДЬ: Щоденне Причастя - це одне з найвищих благ, до якого може прагнути християнин.

    Коли Господь в молитві «Отче наш» вчить нас просити хліба насущного, то Він має на увазі саме цей Хліб, яким є Він Сам. Це Хліб, що зійшов з Небес. Незважаючи на деякі течії і спотворення, Церква завжди рекомендувала часте, навіть щоденне причащання.

  • 20 Листопад 2011 (09:38)

    Три дні Папа Бенедикт XVI подорожував африканською країною Бенін. Це була його 22-га закордонна подорож в якості Понтифіка, і, ймовірно, одна з найбільш святкових. Пропонуємо до Вашої уваги найкращі кадри, зняті під час цього візиту.

    За матеріалами Romereports.com

  • 10 Жовтень 2011 (00:00)

    10 жовтня 2011 року о 17.00 у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5) відбудеться презентація книги про інкунабули бібліотеки Львівського національного університету. Про це повідомляє прес-центр ЛНУ імені Франка.

    Повністю книга називається "Інкунабули Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка: каталог = Incunabula Bibliothecae Universitatis Leopoliensis: Catalogus ".

  • 15 Травень 2011 (00:00)

    З нагоди празника Святого Онуфрія 24-25 червня відбудеться пята піша проща у наміренні за дар материнства до Лаврівського монастиря Святого Онуфрія.

     

    Це найдавніший монастир цього святого в Україні.

     

Сторінки