Арх. Ґаллаґер на безпековому форумі, що розглядатиме питання війни в Україні
  • Пон, 29/05/2023 - 14:31

Сьогодні, 29 травня, Секретар Святого Престолу у справах стосунків з державами та міжнародними організаціями архієпископ Пол Річард Ґаллаґер візьме участь у відкритті міжнародного форуму GLOBSEC, що вже 18-й рік поспіль проводиться у столиці Словаччини. Про це пише Vatican News.

Цьогорічний форум розглядатиме тему «Заклик до глобальної солідарності та миру», що за повідомленням президента організації Роберта Васса базуватиметься на трьох тематичних стовпах. Перший стовп – це поточна ситуація в Україні у сенсі військово-безпекової ситуації, відновлення України після війни, питання миру та покарання за військові злочини, а також розмінування України. Другий тематичний стовп – це наслідки війни для Європи та питання стійкості Європи у світлі війни. Третім стовпом конференції є пом’якшення наслідків конфлікту через глобальний діалог.

Нагадаємо, що архієпископ Ґаллаґер минулого року теж брав участь у форумі, а 2021 року до учасників Globsec скерував відеозвернення Папа Франциск.

Globsec є неполітичною неурядовою організацією, що базується в Братиславі. Основою функціонування є дослідження та аналіз різних тем у сфері міжнародної політики та безпеки. З 2016 року Globsec є не тільки назвою одного з п’яти найкращих форумів з міжнародної безпеки у світі, а також є юридичною особою та організатором широкого спектру аналітичних досліджень та, власне, форуму. 29-31 травня 2023 р. Братислава прийме понад 1300 гостей із 63 країн у рамках 18-ї щорічної конференції.