Архієпископ М. Мокшицький очолив Святу Месу під час святкувань з нагоди 24 річниці Радіо Марія у Польщі
  • Срд, 09/12/2015 - 09:54

Вже від вранішніх годин 5 грудня цього року, до міста Торуня, (Польща) прибували паломники щоб разом святкувати день народження торуньської радіостанції. Урочистості 24 річниці від заснування Радіо Марія відбувалися у Оглядово Спортивному Залі по вулиці Берна.

Центральною подією святкувань була Свята Меса яку очолив архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський. – Сьогодні багато людей прибуває до Торуня, котрих веде той самий голод, що багато років тому також тут, у Торуні, збирав слухачів блаженного отця Єжи (Попелюшка – прим. Редакції). Що це за голод? Це голод правди, голод того щоб віднайтися у спільноті віри разом з іншими. Бо воля Божа – спасти людей не поодинці, індивідуально, виключаючи будь-яку вязь між ними, але, як вчить нас Собор, Бог формує собі люд і він також як цілість є предметом спасіння – говорив у гомілії архієпископ Мокшицький.

Перед Євхаристією паломники брали участь у молитві Святого Розарію та концерті єпископа Длуґоша, котрий багато років співпрацює з торунською радіостанцією.