Архиєпископ Мокшицький: візит кардинала Мюллера – велика підтримка
  • Птн, 08/03/2024 - 10:45

Митрополит Львівський архієпископ Мечислав Мокшицький поділився думками щодо приїзду кардинала Ґерхарда Мюллера до України та його участі у відзначенні 100-річчя заснування у Львові Польського Теологічного товариства та 10-річчя заснування Римсько-Католицького Теологічного товариства в Україні.

«Ми дуже раді, що кардинал Ґерхард Мюллер прийняв наше запрошення прибути на цю 100-ту річницю Теологічного товариства, бо він сам великий теолог, професор. Свого часу, за дорученням папи Бенедикта XVI, він очолював Конгрегацію доктрини віри. Це для нас велика підтримка. Бо наші семінаристи і студенти у Теологічному інституті готуються до того, щоб самим збагатившись вірою, передавати цю віру у своєму служінні тим, до кого Бог нас посилає. 

Дуже важливою була зустріч кардинала з єпископами на нашому засіданні, бо ми переживаємо важкі часи. Це не лише війна, яка є несправедлива і часом незрозуміла для нас, але передусім це всі ті питання, які у нас виникають під час цього понтифікату, про синодальність та декларацію щодо благословення одностатевих пар, або ж стосовно деяких слів Папи Франциска, які викликають занепокоєння у наших мирян, священників, єпископів. Кардинал як особа досвідчена, дуже просто певні речі пояснив та спростував, а передусім додав віри та певності, що варто далі бути вірними навчанню Христа і Його Євангелію, служити в Його Церкві». 

Нагадуємо, у 2012-2017 роках кардинал Ґерхард Мюллер очолював Конгрегацію доктрини віри, Папську біблійну комісію.