Беатифікація Пія XII призупинена через відсутність чуда
  • Втр, 03/06/2014 - 14:09

Процес беатифікації Папи Пія XII призупинився через відсутність підтвердженого чуда, яке здійснилося б через його заступництво.

Про це повідомив журналістам Папа Франциск під час прес-конференції, після повернення зі Святої Землі.

Процес беатифікації Понтифіка часів Другої світової війни не закривається, зауваживСвятіший Отець. «Але як мінімум одного, необхідного для беатифікації чуда, немає», — сказав він. Папа зазначив, що процес не може рухатися далі, поки чуда не буде визнано.

У травні 2007 року Конгрегація з канонізації святих проголосувала за схвалення декрету, що підтверджує героїчність чеснот Пія XII. Цей декрет, остаточно схвалений Папою Бенедиктом XVI у 2009 році, відкрив шлях беатифікації Пія XII, якщо через його заступництво станеться чудо.

Раніше, у 2011 році, одна жінка з Італії повідомила, що вона зцілилася від раку завдяки молитві до Пія XII. Але деякі лікарі вважають, що хіміотерапія могла б пояснити її одужання, і експерти у Ватикані наразі не підтвердили достовірність цього чуда.

Нагадаємо, раніше деякі ватиканісти говорили, що Папа Франциск, як найвищий законодавець у Церкві, міг би ухвалити рішення про канонізацію без чуда, згідно з формою «scientia certa» (точного знання), «перескакуючи таким чином ступінь беатифікації».

Переклад: CREDO