Блаженніший Святослав підбиває підсумки синодальних дискусій
  • Срд, 21/10/2015 - 17:10

В рамках Синоду Єпископів у Ватикані завершилися дискусії в залі та обговорення в мовних групах. Тепер триває праця редакційної комісії, яка готує підсумковий документ, остаточне голосування якого відбудеться під час вечірнього засідання у суботу, 24 жовтня.

Користаючи з паузи в синодальних працях, редактор україномовної версії Радіо Ватикан о. Теодосій Грень, ЧСВВ, поспілкувався із Главою УГКЦ. Під час розмови Блаженніший Святослав поділився роздумами над центральними темами, які обговорювалися під час дискусій. В інтерв’ю йшла мова про можливість допущення до Причастя розлучених, які живуть у нових, так званих «неврегульованих» зв’язках, що Церква може і повинна запропонувати цим людям, про статус одностатевих зв’язків та ставлення Церкви до осіб із гомосексуальними схильностями, завдання, які стоять перед душпастирством, про правильне розуміння децентралізації, про яку говорив Святіший Отець у доповіді з нагоди 50-річчя Синоду, про підсумкові документи синоду.

Глава УГКЦ пригадав про дорадчий характер ватиканського Синоду Єпископів та про його некомпетентність у сфері зміни навчання Церкви, тому «не слід чекати сенсацій», вказав на терапевтичне значення покутничих практик, завданням яких не є карати, але допомогти у наверненні, а наприкінці звернувся із закликом до священиків чувати над християнською родиною: