Церква дбає про фізичне, психологічне та духовне оздоровлення військових
  • Втр, 24/02/2015 - 20:54

23 лютого відбулася прес-конференція, на якій БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ у співпраці з шпиталем ім. Андрея Шептицького та мережею аптек «D.S» розповіла про нові можливості допомоги військовослужбовцям в рамках програми «Люди для військових», які постраждали у зоні АТО.

Шпиталь ім. Андрея Шептицького пропонує надання медичної опіки постраждалим у зоні АТО за фінансової підтримки «Фундації Духовного Відродження», а мережа аптек “D.S” запропонує дисконтну картку на купівлю ліків для тих військових, які потребуватимуть довготривалого лікування.

«Така співпраця для нас є зараз на часі. З кожним днем кількість поранених військових збільшується і потребуємо чим раз тим більшого ресурсу. На базі Шпиталю постраждалі матимуть можливість пройти обстеження у амбулаторно-діагностичному відділенні та перебувати на денному стаціонарі, пройти рентгенографічне обстеження у рентген-кабінеті та пройти необхідні процедури у фізіотерапевтичному кабінеті. А для тих, хто потребуватиме довготривалого лікування мережа аптек «DS» пропонує картку на знижку», – розповідвє о. Тарас Милян – керівник «Фундації Духовного Відродження».

 «Діяльність шпиталю завжди була прикладом служіння Церкви для суспільства. Допомога, яка надавалася від початку створення цього шпиталю була спрямована на найбільш потребуючих, незахищених, бідних людей. Шпиталь був створений з ініціативи Церкви за час діяльності митрополита Андрея Шептицького. З історичних джерел знаємо, що першочерговою діяльністю шпиталю була допомога військовим Української Галицької армії. На жаль, сьогодні живемо в такий час, де допомога військовим знову стає актуальною. Впроваджуючи цю програму для військових, ми намагатимемося зберігати те бачення, яке початково закладено в діяльність шпиталю. А саме – допомога потребуючим людям цілісно: на духовному, психологічному й фізичному рівнях. Це всебічна опіка, яку ми надаватимемо в нашому шпиталі військовим», – поділився враженнями о. Андрій Логін – директор Шпиталю ім. Андрея Шептицького.

Олег Никулишин, генеральний директор мережі аптек «D.S.», зазначив: «Ми бачимо, що повертається багато людей, які залишаються зі своїми проблемими сам на сам. Хтось залишився сиротою, хтось став калікою… За підтримки морального авторитету, а для нас це Церква, в особі «Фундації Духовного Відродження», людей, які допоможуть все систематизувати, ми плануємо довготривало допомагати постраждалим. Важливою є як така співпраця, так і залучення ширшого кола людей, які візьмуть на себе відповідальність: хтось на професійному рівні забезпечить доставку чи транспорт, та будуть за це відповідати перед Фундацією».

Також на завершення керівник «Фундації Духовного Відродження» розповів більше про  діяльність організації: «Програма «Люди для військових» стартувала 1 серпня 2014 р. з благословення митрополита Ігоря (Возьняка) та передбачає: медичне забезпечення військових; лікування, пошук можливостей протезування, реабілітація, фізичне оздоровлення; пост-воєнний супровід: допомога психолога, робота з алкозалежними, духовна опіка; підтримка родин військових: матеріальна допомога, стипендіальна програма для дітей військових.

Сьогодні бачимо більшу потребу не лише чимось необхідним забезпечувати воїнів, відправляючи в зону АТО, а тут, на місці, допомагати тим, хто повернувся, щоб вони знали – їм є куди звернутися за інформацію, допомогою, зрештою психологічно відчути себе потрібними.

На травень плануємо провести два етапи реабілітації для військовослужбовців у реколекційному центрі в м. Новояворівську, де вони зможуть психологічно та духовно відійти від тих труднощів, які пережили. Також паралельно стартує стипендіальна програма для дітей воїнів, що загинули на сході України.  Складені людьми пожертви підуть на оплату навчання, гуртків, розвитку дітей, які залишилися без батьків.

Дякуємо усім доброчинцям, які допомагають нам реалізовувати цей проект. Просимо надалі долучатися й допомагати військовим та їхнім родинам. Якщо не ми – то хто?!»