Церква матиме нову святу та 14 нових блаженних: декрети Конгрегації
  • Срд, 16/01/2019 - 12:43

Чудо за заступництвом швейцарської блаженної, мучеництво іспанських монахинь та геройські чесноти двох черниць: нові декрети ватиканського відомства, відповідального за канонізаційні процеси

 

У вівторок, 15 січня 2019 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції у Ватикані кардинала Анджело Беччіу, Префекта Конгрегації в справах визнання святих, під час якої затвердив для оприлюднення деякі декрети цього відомства.

Нова свята зі Швейцарії

Перший декрет стосується визнання чуда за заступництвом блаженної Марґеріт Бейз, що належала до Францисканського Ордену Світських. Беатифікована 1995 року швейцарська богопосвячена діва народилася 1815 року та відійшла по вічну нагороду 1879 року. Визнання чуда відкриває шлях до її канонізації, про що остаточно вирішить спеціальна консисторія кардиналів під проводом Папи.

Блаженні мучениці з Іспанії

Наступний документ є визнанням мучеництва Слугині Божої Марії дель-Кармен Лакаби Андії та її 13 співтоваришок, монахинь Ордену Францисканок Концепціоністок, які були вбиті з ненависті до віри в 1936 році_ під час подій громадянської війни в Іспанії. Вже незабаром вони будуть проголошені блаженними.

Геройські чесноти

Два інші декрети – це визнання геройського виміру чеснот польської черниці Анни Каворек (1872-1936) та пуерто-ріканської черниці Марії Соледад Санхурхо Сантос (1892-1973). Наступним етапом на шляху для їхньої беатифікації повинно стати визнання чуда.