Чергова зустріч Ради Кардиналів у Ватикані
  • Чтв, 19/09/2019 - 19:05

Внесення змін у проект нової Апостольської Конституції про Римську Курію був у центрі уваги чергової зустрічі Ради Кардиналів у Ватикані.

Як повідомив прес-центр Святого Престолу, протягом трьох днів – 17, 18 і 19 вересня 2019 року – у Ватикані проходила чергова зустріч Ради Кардиналів, дорадчого органу, скликаного Папою Франциском для допомоги в управлінні Церквою та здійсненні реформ Римської Курії. В склад цієї Ради входять шість кардиналів: Оскар Родріґес Марадіяґа, Джузеппе Бертелло, Освальд Ґрасіяс, Райнгард Маркс, Шон Патрік О’Меллі та П’єтро Паролін, які брали участь у зустрічі разом Секретарем, єпископом Марчелло Семераро та Додатковим Секретарем, єпископом Марко Мелліно. Відповідно із своїми зобов’язаннями в засіданнях брав участь також і Папа Франциск.

У центрі уваги засідань Ради Кардиналів був розгляд та внесення змін у проект нової Апостольської Конституції про Римську Курію, беручи до уваги численні зауваження, отримані від Єпископських Конференцій, Дикастерій Римської Курії та пропозицій, наданих зацікавленими органами. Наступна зустріч Ради Кардиналів відбудеться від 2 до 4 грудня ц.р. Також встановлено графік зустрічей на 2020 рік.

17 вересня Раду Кардиналів відвідав Константинопольський Патріарх Вартоломей, який наголосив на цінності синодальності та запевнив свої молитви.