Чотири церкви в Руані на продаж. Одна з них має стати... пивним залом
  • Чтв, 05/12/2019 - 17:32

Уряд міста Руан, столиці Нормандії, вирішив продати чотири церкви. Їхніх цін не повідомляли, але закликали подати пропозиції потенційних покупців. Дванадцять пропозицій вже надійшли.

Один з чотирьох храмів, виставлених на продаж, – це церква св. Нікасі (Saint-Nicaise), заснована у 640 році святим Оуеном, Архиєпископом Руана. У 1388 році він став парафіяльною церквою. Знавці історії Руана пам’ятають, що в 1560 році її пограбували кальвіністи, а в 1934 році її сильно пошкодив вогонь.

Церква св. Нікасі, що є важливою частиною історичної спадщини Руана, може незабаром стати... пивним залом! Підприємець П'єр-Марі Сулат та його вісім партнерів хочуть запустити свій другий бар у Руані та обіцяють витратити мільйони на ремонт будівлі.

Їхній проект передбачає утримання вівтаря, перед яким встановлять «досить дискретний» прилавок, а бочки з пивом мають розташувати за стовпами.

Бертран Рузієс з асоціації «La boise de Saint-Ncaise» стурбований майбутнім пам'яток культури Нормандії. – Наш страх є наслідком «хижацтва» на ринку нерухомості. Руан досі є містом з вежами, прославленими Віктором Гюго, але якщо міському уряду вдасться продати 4 церкви, він у майбутньому намагатиметься позбутися інших храмів. За прикладом Руана можуть зробити й інші міста, створюючи ефект лавини, – застерігає Рузієс.