День богопосвяченого життя у Снятині та Львові
  • Втр, 02/02/2016 - 14:24

– Бачите, як дуже радію, бо багато мені залежить на тому, щоби якнайбільше монаших Згромаджень було в нашій архідієцезії та щоби ви могли служити там, куди привело вас Боже Провидіння. Завжди підкреслюю, що умови в нашій архідієцезії нелегкі, тому тим більша моя вдячність за вашу присутність та за харизму, яку ви несете тут, в Україні, в Львівській Архідієцезії й Митрополії».

Архієпископ Мечислав Мокшицький склав подяку о. пралату Янушу Лєвандовічу з Лодзької дієцезії в Польщі, котрий очолював св. Месу і виголосив проповідь, а також за реколекції для наших священиків. Митрополит окремо подякував отцям францисканцям конвентуальним – господарям зустрічі.

Директор Відділу загального душпастирства Львівської Архідієцезії о. Славомир Зелінський OFM Conv. пояснив, що з огляду на розлогість Львівської Архідієцезії монашество з деканатів Львівщини мало зустріч у Львові, а 30 січня у парафіяльному храмі Матері Божої Святого Скапулярію в Снятині відбувся День богоспосвяченого життя для монахів і монахинь, котрі служать на теренах Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей. Програма урочистостей була подібною.

Розпочинали Адораційною молитвою, Конференції, присвячні Божому Милосердю в житті богопосвячених осіб виголосив о. францисканець Славомир Зелінський, котрий у Снятині також скерував до присутніх Слово Боже. День богоспосвяченого життя в Снятині відбувся під проводом Єпископа-помічника Леона Малого, котрий очолював св. Месу. Спілкування продовжилося у Благодійному центрі імені бл. Марти Вєцкої, який провадять сестри шаритки. Єпископ Леон Малий подякував господарям зустрічі настоятелю парафії о. Леоніду Куклишину СМ і монахиням Згромадження сестер милосердя св. Вікентія де Поля.

«Цьогорічні зустрічі богоспосвячених осіб мали подвійний вимір, оскільки відбулися на завершення Року богопосвяченого життя в Католицькій Церкві та в розпочатий недавно Надзвичайний Ювілений Рік Божого Милосердя» - наголосив організатор зустрічей о. Славомир Зелінський OFM Conv.