Для студентів ІФДС розпочався ознайомчий курс пенітенціарного служіння
  • Срд, 18/10/2017 - 21:57

З 14 жовтня студенти Івано-Франківської Духовної семінарії УГКЦ беруть участь в «Ознайомчому курсі пенітенціарного служіння для семінаристів». З благословення Блаженнішого Святослава цей курс був розроблений Департаментом Патріаршої Курії УГКЦ з душпастирства силових структур України та став частиною великого пасторального проекту 2017 р. Б.

З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина та за сприяння ректорату Івано-Франківської Духовної семінарії, зокрема отця-ректора Олеся Будзяка, семінаристи-випускники братимуть участь у проекті протягом першого семестру 2017/2018 навчального року. Програма курсу передбачає як практичні заходи, так і теоретичні заняття.

У супроводі в`язничних душпастирів о.Арсена Панчака та о.Василя Сливоцького семінаристи вже відвідали Івано-Франківську установу виконання покарань №12 (СІЗО) на свято Покрови Пресвятої Богородиці, взяли участь у спільній Св. Літургії в молитовній каплиці установи та поспілкувалися з ув’язненими.

В рамках програми семінаристи ознайомляться з історією християнської проповіді у в`язницях та основами пастирської опіки в пенітенціарній системі, а також послухають лекції пенітенціаріїв з основ криміналістики та пенітенціарної психології, дізнаються про різні види пенітенціарних установ та про дотримання прав людини в ув`язненні.

Сподіваємося, що «Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів» сприятиме глибшому усвідомленню покликання Церкви до особливого служіння милосердя в місцях несвободи.