EWTN просить федеральний суд переглянути їх справу щодо мандату HHS
  • Втр, 10/05/2016 - 09:16

Мережа телебачення Вічного слова (EWTN) попросила федеральний суд переглянути його рішення, яке примушує компанію дотримуватися мандату HHS.

"Уряд визнав те, про що ми говорили з самого початку," сказав Майкл Ворсов, генеральний директор EWTN. "Як тільки ви пройдете через бюрократичну ширму, то це дійсно зводиться до одного питання: уряд хоче захопити наш план медичного обслуговування. EWTN не може дозволити їм цього зробити ".

EWTN, найбільша в світі релігійна мережа засобів масової інформації, є однією з сотень некомерційних і благодійних організацій, які подали в суд на федеральний уряд і його мандат - і зміни, внесені до  мандату, що вимагають від роботодавців забезпечувати плани в галузі охорони здоров'я, включаючи контрацептиви, стерилізатори та медикаменти, що  спричинять аборти на ранніх термінах.

Урядовим переглядом мандату було так зване «пристосування» для некомерційних організацій, які через релігійні переконання  заперечували надавати таке покриття. Сторони мали подати повідомлення про своє заперечення до уряду, який потім би сповіщав їх страховика про ці заперечення. Страховик мав би забезпечити покриття контрацепції окремо.

EWTN програло у першому слуханні свою справу в 11-му окружному апеляційному суді в лютому. Колегія суддів прийняла рішення співвідношенням 2-1 голосів, що уряд має змусити мережу, під загрозою великих штрафів, вибирати між своїми релігійними переконаннями та участю у морально-неприйнятних діях заради мандату.

Однак судді постановили, щоб уряд не накладав "суттєвий тягар" на релігійні переконання EWTN шляхом виконання цього. Федеральний закон захищає від дій уряду, що "суттєво обтяжує" релігійні переконання людини, хіба що ця дія  у справах «надзвичайного державного інтересу" і має "найменш обмежувальні засоби" для подальшого цього інтересу.

Уряд, аргументуючи все разом, вважає, що  насправді не змушує EWTN робити чогось, крім підписання деяких документів. У той же час, EWTN каже, що уряд дійсно змушує їх зробити щось дуже важливе, підписавши те, що змінює його план охорони здоров'я, план, який вони виконують і у якому залишаються брати участь"

EWTN транслює на більш ніж 258 млн абонементів в більш ніж 145 країнах і територіях. Вона також веде мовлення через супутникове радіо, інтернет-радіо та інших засоби масової інформації. До її публікацій входить Національний католицький регістр. До її сервісу новин входять новини католицького інформаційного агенства.