Феміцид – індійська реальність
  • Втр, 21/10/2014 - 02:31

Кардинал Освальд Граціас представляв Індію на Синоді для Родини. Єрарх розповів про основні сімейні проблеми своєї країни.

Однією з найсерйозніших проблем є феміцид. Коли вагітна жінка дізнається, що носить дівчинку, то часто обирає аборт, тому що видати її потім заміж буде дуже дорого. У деяких регіонах ситуація трагічна: 300 жінок на 1000 чоловіків.

 Кардинал Освальд Граціас: «Батьки дівчини повинні дати великий, дорогий подарунок родині хлопця. Вони зробили б аборт, якби знали, що це дівчинка. Уряд не дозволяє дізнаватись стать дитини».

Це найбільший, але не єдиний виклик для країни.

 

Кардинал Освальд Граціас: «Бомбей – місто фільмів, тут знаходиться Болівуд. Багатьом дівчатам кажуть: «Я дам тобі роль як актрисі в Болівуді». Вони вірять цьому, втікають з дому, потрапляють туди, а там їх роблять повіями. Є багато таких випадків».

Релігійне співіснування також є реальністю країни. Приблизно 80% популяції є індуїстами, тому для католиків одруження з іновірцями не є рідкістю.

Кардинал Освальд Граціас: «Я знаю такі випадки, моїх добрих друзів. Чоловік був індуїстом, бізнесменом, а жінка – ревна католичка. Вона дуже хотіла прослухати теологічні курси і чоловік допомагав їй приготувати нотатки, вивчити їх. Він пригощав людей чаєм, приймав їх. Я сам читав лекції у цьому особливому місці, він був дуже доброю людиною. І можу сказати, що десь через 10 років після слухання того всього, він попросився стати католиком».

Хоч труднощі континентів і країн відрізняються, Церква в Індії сподівається отримати від Синоду конкретні їх вирішення.