Франциск здійснив передвеликодній візит до свого попередника Бенедикта XVI
  • Срд, 30/03/2016 - 18:21

Франциск здійснив передвеликодній візит до свого попередника Бенедикта XVI. Він відправився для цього в монастир "Mater Ecclesiae" у Ватиканських садах, де живе Папа-емерит. Зустріч, яка тривала близько години, відбулася в минулу середу, але про неї стало відомо тільки зараз.

Між Франциском і Бенедиктом XVI склалися теплі стосунки, про що перший заявляв неодноразово. Їх зустрічі зазвичай відбуваються на Різдво і Великдень, а також у зв'язку з папськими зарубіжними подорожами.

Життя Бенедикта XVI, який пішов у відставку 28 лютого 2013 року, зосереджене навколо молитви і медитації. Лише кілька разів за цей час 89-річний Папа-емерит прийняв запрошення свого наступника і взяв участь у великих церковних урочистостях: в церемонії встановлення нових кардиналів і канонізації Івана XXIII і Івана Павла II. Останній раз Бенедикт XVI публічно з'явився на відкритті Ювілею Милосердя 8 грудня 2015 р.

На додаток до молитви і медитації Папа Бенедикт XVI веде активну переписку. Незважаючи на те, що у нього є проблеми з ходьбою, кожен день він робить короткі прогулянки по Ватиканських садах до Лурдського гроту, де молиться на вервиці. Бенедикт XVI іноді приймає у себе відвідувачів.