Франклін Грем: У США на християн відкрили сезон полювання
  • Птн, 15/01/2016 - 18:48

Франклін Грем, президент Євангельської Асоціації Біллі Грема, заявив, що церква в США зазнала невдачі, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Голос Істини.

"Я впевнений, що ми небезпечно наблизилися до краю прірви, що стосується морального виживання Сполучених Штатів Америки, - написав Грем в журналі "Рішення"(Decision). - Я відмовляюся мовчати і спокійно спостерігати за тим, як майбутнє наших дітей і онуків буде принесено в жертву на язичницький вівтар гріховних задоволень і аморальності".

За його словами, Верховний Суд уже змінив юридичне визначення шлюбу. Країна стала полігоном вбивств для ісламських радикалів, і християни перетворилися на мішень нападів тільки за те, що реалізують своє право, гарантоване Першою Поправкою.

"Зараз в усіх ешелонах влади - в уряді, судах, мас-медіа та сфері освіти - глибоко вкоренилося вороже ставлення до християнства, - пише також Грем. - Відкрився сезон полювання на християн".

Замість того щоб ігнорувати розтління американської культури, президент і виконавчий директор Євангельської Асоціації Біллі Грема вирішив щось робити, не сидіти склавши руки. На початку січня, Грем провів тур "Вирішуй Америка" (Decision America Tour), який складався з молитовних зустрічей біля Капітолію всіх 50 штатів країни.

"Єдина надія для Америки, - не Демократична партія. І не Республіканська, - сказав Грем. - Єдина надія для Америки - Бог ".

Колумніст Fox News Тодд Старнс зазначив, що на одному з таких молитовних зборів в Де-Мойні (штат Айова) були присутні понад 2000 чоловік. За його словами, це було одне з досить рідких явищ в штаті Айова, коли політиків не кликали і навіть не допускали до мікрофону.

"Якщо тут з'явиться який-небудь кандидат, він піде ні з чим, - сказав Грем. - Ми не дамо йому мікрофон".
Причиною цього є те, що тур "Вирішуй Америка" не має нічого спільного з політикою хоча і закликає людей до більш активного політичного життя.

"Мета цього туру - вести націю в молитву, сповідувати гріх нашої країни, просити у Бога прощення і спонукати християн активніше залучатися в політичні процеси", - пояснює Франклін Грем.

Тодд Старнс зазначив, що Грем робить те, що дуже багато молодих служителів відмовляються робити - зачіпати теми, які багато хто вважає політично некоректними.

Грем поскаржився в бесіді з Тоддом Старнсом, що в той час як багато пасторів старшого покоління розуміють всю серйозність сформованої в країні ситуації, багатьох молодих пасторів це не особливо хвилює.

"Молоді пастори - скільки їх виявилося в лабетах поп культури. Такий пастор більше думає про те, щоб бути в церкві класним хлопцем, - говорить Грем. - Ми все більше відсуваємо богослов'я. Зізнатися, я дуже турбуюся про церкви".

"Якщо чесно, проблема Америки сьогодні - в тому, що Церква зазнала невдачі, - додав євангеліст. - Церква дозволила державі відібрати в неї багато її обов'язків, і тепер держава годує людей, одягає людей і навіть, як бачимо тепер, взялася дбати про їхнє здоров'я".

"Ми - нація в біді, і тільки Бог може виправити це", - підсумував Франклін Грем.