Глава Халдейської Католицької Церкви засудив мовчання світових ісламських лідерів перед обличчям «варварського» насильства
  • Суб, 22/11/2014 - 15:04

Глава Халдейської Католицької Церкви засудив мовчання світових ісламських лідерів перед обличчям «варварського» насильства, до якого вдається т.зв. «Ісламська держава», повідомляє 20 листопада CWN.

Патріарх Луїс Рафаель Сако, виступаючи на міжрелігійній конференції у Відні, говорив про вбивство тисяч невинних людей, захоплених в рабство жінок, сім'ї, вимушені покинути свої будинки. На його думку, «ці варварські дії назавжди залишаться плямою на людській історії». Екстремістські теорії ІД він порівняв з нацистською ідеологією.

У католицького прелата викликає шок некомпетентність офіційної ісламської громади, яка тільки засуджує ці дії за допомогою боязких і безпомічних заяв, показуючи відсутність реальної ролі у підвищенні інформованості суспільства про загрозу від насильства, до якого вдається ІД в ім'я релігії. Він закликав ісламських вчених «спростувати аргументи» і «викрити кримінальні дії» ІД.