Глава УГКЦ висловив сподівання, що стандарти австралійської демократії стануть прикладом для європейської
  • Птн, 26/09/2014 - 10:30

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) зустрівся в будинку Парламенту в Канберрі з парламентською «австралійсько-українською групою дружби», до якої входять члени різних політичних партій Парламенту Австралії.

Під час зустрічі Глава Церкви подякував депутатам Австралії за підтримку України. Наголосив, що для нашої країни це дуже величний жест. Він розповів про Революцію гідності: за що і проти чого вийшли українці на Майдан. Блаженніший Святослав також висловив своє бачення ситуації  в Україні сьогодні.

У бесіді з парламентаріями Предстоятель наголосив, що людська гідність є наріжним каменем кожної демократії. «Якщо політика починає перекреслювати людську гідність або ставати над нею, тоді така демократія зазнає краху. Дуже часто ми бачимо, як в Європі гроші можуть бути важливішими за людину і людську гідність. Тоді така політика і така демократія є корумпованою. Сподіваємося, що ті стандарти, які показує австралійська демократія, будуть прикладом для європейської, у тому числі і української», - зазначив Блаженніший Святослав.

Пізніше Глава УГКЦ був присутній на робочому засіданні Парламенту Австралії як спеціальний високий гість Прем’єр-міністра Австралії Тоні Еботта. Парламентарії дружньо привітали Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви.