Гомосексуалісти просять папського благословення – вже є перші заявки
  • Чтв, 04/01/2024 - 17:58

Чи Папа Франциск особисто благословить т. зв "гей пару"? Італійська газета «Il Messaggero» повідомляє, що гомосексуалісти надсилали Франциску багато прохань про уділення його благословення на пергаменті.

Дикастерія у справах служіння милосердя, яку очолює кардинал Конрад Краєвський, за оплату роздає папські благословення. Їх можна замовити онлайн. Йдеться про так зване благословення на пергаменті. «Святіший Отець Франциск від усього серця уділяє своє Апостольське Благословення...», — йдеться на початку пам’ятної листівки із зображенням Папи Франциска. Вартість – від 20 до 28 євро в залежності від дизайну пергаменту.

На сайті Дикастерії можна попросити благословення з нагоди хрещення, першого Св. Причастя, Миропомазання, шлюбу, священичих свячень, монаших обітів, дияконських свячень, річниці весілля, річниці рукоположення, річниці монашого життя чи складання обітів, дня народження.

На даний момент немає вкладки, яка б дозволяла просити благословення для гомосексуальних зв’язків.

Як прогнозує «Il Messaggero», Ватикану буде відносно легко відхилити такі прохання, незважаючи на видання доктринальної декларації «Fiducia supplicans» 18 грудня 2023 року, яка дозволяє надавати благословення одностатевим парам.

Питання полягає в тому, чи Ватиканська дикастерія захоче здаватися «суворою», «холодною» і застряглою в «кабінетному законництві» - і відхилить скромні прохання вірних благословити їхні гомосексуальні стосунки, в яких - як ми читаємо у «Fiducia supplicans» - є "багато добра"?..., пише pch24.pl.