Громада УГКЦ у місті Флоренції отримала храм у постійне користування
  • Птн, 28/11/2014 - 01:01

У неділю, 23 листопада 2014 року, у дванадцяту річницю від заснування, громада УГКЦ м. Флоренції урочисто відсвяткувала свій престольний празник в честь св. Архистратига Михаїла.

Святкову Святу Літургію у співслужінні священиків і капелана громади о. Володимира Волошина очолив о. Луіс Касіян, ЧСВВ, Ректор Папськиого українського інституту Покрова Пресвятої Богородиці, що у Римі. Святкове богослужіння супроводжувалося чудовим співом хору семінаристів цієї ж колегії, під керівництвом о. Володимира Медвідя.

У своїй проповіді о. Луїс звернув увагу українців Флоренції на важливе значення служіння кожного вірного у парафіяльній спільноті. Прикладом такого безкорисливого служіння Господеві і людям можуть стати ангели, до яких потрібно безнастанно підносити наші благальні і подячні молитви.

Цієї ж неділі, по завершенні Святої Літургії, в українській громаді відбувся Архієрейський візит Архієпископа Флоренції Кардинала Джузеппе Беторі, а також урочиста церемонія офіційного проголошення Ректорії та передача храму свв. Симона і Юди Тадея у постійне користування українській церковній спільноті.

Після привітання дітей і молоді та звернення Кардинала до української громади Архієрейський візит завершився спільною молитвою за Україну та Українську Греко-Католицьку Церкву, яка у цьому році відзначає своє 25-ти річчя від часу виходу з підпілля.

В імені усіх вірних української громади, о. Володимир Волошин подякував Кардиналові за його особливу батьківську опіку над українською спільнотою Флоренції. Із співом хору семінаристів капелан вручив Архієпископу ікону з зображенням св. Михаїла, Покровителя громади. На закінчення візитації усі присутні отримали від кардинала Архієрейське благословення, пам’ятні буклети та образки.

Урочисті святкування завершилися спільною трапезою та духовно-патріотичними піснями у виконанні семінаристів.

 Повідомила Наталя Грицик,

Дрогобич-Флоренція