Єпископ Станіслав Широкорадюк: «Це було чудо, якого ніхто не сподівався»
  • Чтв, 16/10/2014 - 16:22

На сході минулих вихідних відбулась визначна подія – повторне освячення храму св. Йосифа після його відновлення. Єпископ Станіслав Широкорадюк прокоментував в ефірі Радіо Марія подію і розповів деякі деталі про повернення святині.

Єпископ Станіслав розповів, що храм св. Йосифа у Дніпропетровську забрала радянська влада у, потім замість того, щоб повернути святиню, як це передбачає законодавство України, його продали бізнесменам, а потім ті його перепродали.

«Практично неможливо було забрати його – каже владика. - За справою стояв Лазаренко й інші люди, які мали владу і гроші. Все було на їхньому боці». Проте віряни продовжували молилися перед храмом, незважаючи на безліч програних судових процесів.

Цікава історія молитви парафіян за свою святиню. Коли один з власників храму захотів його перебудувати, зняв дах. У період дощів на стінах проявилась старовинна фреска Ісуса у 12-ти річному віці, який несе хрест, а за ним йдуть діти. Під зображенням був напис: «Блаженні чисті серцем». Група вірян на чолі з священиком почали ще ревніше молитися: вони посповідалися, причастилися у намірах повернення храму. І коли справу розглядав арбітражний суд у Києві, попередні рішення були скасовані, храм передали у руки вірним. «Це було чудо, якого ніхто не сподівався», - каже владика.

Багато часу пішло на відновлення храму, адже він став майже руїною, був без даху. І ось у суботу, 11 жовтня, його освятили повторно. «Люди від радості і плакали, і сміялися», - розповідає єпископ Станіслав про парафіян храму св. Йосифа, яких налічується понад 300 чоловік.

«Їхня молитва пробиває небо», - говорить український ієрарх про вірян з Дніпропетровська.