Єпископати Європи розпочали Євхаристійний ланцюг за мир в Україні
  • Птн, 16/02/2024 - 15:49

Рада Єпископських Конференцій Європи (CCEE) запросила всіх своїх членів приєднатися до Євхаристійного ланцюга молитов за нинішній Синод і жертв воєн в Україні та у Святій Землі. 

Перший великопісний Євхаристійний ланцюг був під час пандемії коронавірусу у 2021 році. Цього року CCEE запросила долучитися до цієї ініціативи всіх своїх 39 учасників. Ланцюг молитов розпочався у Попільну Середу. Вподовж усього Великого Посту голови єпископських конференцій нашого континенту закликають молитися за Синод і мир в Україні та у Святій Землі. Про це повідомляє Римсько–Католицька Церква в Україні.

Таким чином Церква в Європі єднається за Євхаристійним столом, щоб довірити Господу підготовку та проведення другої сесії 16-ї Звичайної Генеральної Асамблеї Синоду, яка відбудеться цього жовтня у Ватикані, і просити миру. «Ми хочемо об’єднати наш голос  з голосом Папи: потрібно, щоб зброя замовкла, щоб негайно були припинені війни в Україні та в Святій Землі, а також, щоб ми працювали для миру», – каже Ґінтарас Ґрушас, архієпископ Вільнюса та президент CCEE.

Ініціатива, в якій братимуть участь усі члени CCEE згідно з календарем і в якому, як і минулого року, кожна національна єпископська конференція братиме участь, організовуючи принаймні одну Святу Месу, має бути знаком спільноти та надії для всього континенту; час посту й молитви, «щоб відчути, що всі ми брати і сестри, і просити Бога про припинення війни».

Для України в Євхаристійному ланцюгу визначені такі дні: Римсько-Католицька Церква – 27 лютого, Греко-Католицька Церква – 23 березня, Мукачівська Греко-Католицька Єпархія – 8 березня.