Єпископи Демократичної Республіки Конго засуджують випадки насильства щодо духовенства
  • Втр, 21/10/2014 - 23:43

Конференція Єпископату Демократичної Республіки Конго засудила напад на двох священиків, який стався минулої неділі, 12 жовтня, в Лоджа, 750 км на північ від Мбужі Маї, столиці провінції Східне Касаї. На священиків напали молоді люди після прочитання під час Літургії спеціального пастирського послання. У ньому йшлося про критику єрархів щодо пропонованих поправок до конституції. Вони дозволять чинному президентові Жозефу Кабілі вже втретє отримати мандат глави держави. Теперішній закон не дозволяє цього. Того ж дня невідомі злочинці знищили один з монастирів монахинь.

«Неприпустимо звинувачувати священиків, які, підкоряючись церковній єрархії, здійснюють своє душпастирське служіння», - пишуть у своїй заяві конголезькі єпископи. Вони визнають, що справді пастирське послання викликало гострі дискусії в країні. Вони наголошують, що таким чином виконують свій обов'язок, а також місію пробудження совісті. Священики зазначають: «Тут не маємо справу з бунтом вірян Церкви проти католицької єрархії, але спробу маніпулювати некатолицькою молоддю для певних прихованих цілей».

Єпископат закликає владу гарантувати безпеку священиків, їхніх співробітників, а також місць відправлення культу. Найближчі дні будуть у всій Демократичній Республіці Конго присвячені благальній молитві «про Боже світло для майбутнього народу».