Єпископи В'єтнаму закликають молитися за навернення Китаю
  • Нед, 05/10/2014 - 12:25

Церква у В'єтнамі висловила стурбованість агресивною політикою Китаю в регіоні. Комісія справедливості та миру місцевого єпископату в спеціальному листі звернула увагу на низку фактів, що вказують на зміцнення в Китаї імперіальної стратегії в басейні Південно-Китайського моря. Вона вписується в низку міжнародних напружень, які загрожують сучасному світу, як конфлікти на Близькому Сході та в Україні.

У цій ситуації В'єтнам, звертають увагу єпископи, має протистояти не тільки загрозі війни, але й економічному спаду. Це супроводжує криза цінностей, швидкі соціальні зміни і брак верховенства закону. Єпископат критикує позицію влади В'єтнаму, яка в цій ситуації де-факто підтримує Китай, не беручи до уваги застережень експертів.

Така ситуація вимагає від в'єтнамських католиків більшої діяльності в проголошенні Євангелія і життя ним щодня, «показуючи приклад патріотизму, розуміння і мужності». Єпископи нагадують при цьому послання навернення, яке повідомила Божа Матір у Фатімі. На їхню думку, так, як 1917 року Росія, сьогодні Китай отримує це повідомлення, щоб відмовитися від імперських ідеологій. Тому єпископат закликає вірян молитися за мир у світі, навернення Китаю і справедливість у В'єтнамі.