Індуїстські радикали погрожують смертю католицькому активісту
  • Срд, 16/09/2015 - 19:14

Відомий індійський інтелектуал і правозахисник, католик Джон Даял став об'єктом погроз індуїстських радикалів. Даял заявив у делійську поліцію, що йому погрожують розправою.

Як повідомив представник католицької Архиєпархії Нью-Делі священик Саварі Мутху, екстремісти почали цькування Даяла 12 вересня – телефоном і через соціальні мережі. Вони почали розміщувати коментарі, що ображають як самого правозахисника, так і всю християнську віру.

«Я регулярно отримую погрози і живу в постійному страху, – заявив Даял, який є членом Національної ради з інтеграції та генеральним секретарем Всеіндійської християнської ради. – Я вже скерував відповідні заяви до компетентних органів, але вони досі залишаються без наслідків».

Залякування Даяла «схоже на скоординовану спробу підірвати міжрелігійну гармонію в країні», вважають індійські правозахисники.

Підтримку Джону Даялу висловила низка правозахисників, серед них нехристияни. Рам Пуніяні, активіст Індійського світського форуму, заявив агентству Fides: «Погрози Даялу викликають велику тривогу. Джон Даял – член Ради з інтеграції. Він щиро відданий ідеям плюралізму, секуляризму, гармонії та захисту прав найбільш вразливих представників суспільства – далітів («недоторканних») і племінних меншин».

Погрози християнському активісту викликають велику тривогу, адже в недавньому минулому в Індії вбивали філософів, правозахисників і блогерів, що критикували релігійний екстремізм.