Канонізація Матері Терези - восьмиденні торжества в Римі
  • Чтв, 07/07/2016 - 13:30

Вісім днів будуть тривати римські урочистості з нагоди канонізації Матері Терези з Калькутти. Сестри Місіонерки Любові представили програму святкових заходів, які вписуються в Ювілейний Рік Милосердя. Канонізація засновниці Місіонерів Любові відбудеться 4 вересня 2016 року в Ватикані.

Але вже три дні раніше, в четвер 1 вересня, в римському університеті "LUMSA" відкриється виставка, яка представить "життя, духовність і послання" Матері Терези. У другій половині дня, в Аудиторії св. Цецилії пройде сімейне свято "З бідними і для бідних".

В п'ятницю, 2 вересня, в базиліці св. Анастасії відбудуться св. Меси різними мовами, а після кожної з них можна буде вшанувати реліквії Матері Терези. Увечері в базиліці св. Іоанна Латеранського Папський вікарій для Римської єпархії кардинал Агостіно Валліні очолить молитовне чування, поєднане з Євхаристійним поклонінням.

У суботу, 3 вересня, о 10.00 на площі св. Петра папа Франциск проведе катехезу для учасників Ювілею працівників і волонтерів благодійних організацій, а в другій половині дня в римській базиліці Сан-Андреа делла Валле можна буде почути ораторію Марчелло Бранцеці, написану на честь нової святої, вшанувати її реліквії і взяти участь в св. Месі.

Центральним днем ​​урочистостей стане 4 вересня. О 10.00 на площі св. Петра Папа очолить канонізацію Матері Терези.

У тому ж місці і в той же час в понеділок, 5 вересня, кардинал Держсекретар П'єтро Паролін очолить св. Месу подяки за канонізацію. На цей день випаде перший літургійний день пам'яті св. Терези Калькутської. У другій половині дня її реліквії будуть виставлені в базиліці св. Іоанна Латеранського і залишаться там до 6 вересня.

7 і 8 вересня реліквії нової святої будуть виставлені в храмі св. Григорія Великого. Також можна буде відвідати кімнату матері Терези в місцевому монастирі.