Кардинал Сара: Африка захистить сім’ю і Церкву
  • Пон, 24/08/2015 - 16:28

Африка захистить сім’ю і Церкву, таке переконання висловив префект Конгрегації богослужіння і дисципліни таїнств, кардинал Робер Сара незабаром після прибуття 21 серпня 2015 р. у Бенін. Він розпочав там свій десятиденний пастирський візит. Основною метою його поїздки в африканську країну є паломництво до марійського санктуарію в Дасе-Зуме. Повідомляє Радіо Ватикану.

Щороку до точної копії гроту Божої Матері з Люрду прибувають на триденні святкування десятки тисяч паломників з Беніну та сусідніх країн. Урочистості розпочалися 21 серпня і триватимуть до неділі 23 серпня.

Після прибуття у Бенін кардинал Сара, що родом з Гвінеї, зустрівся з представниками ЗМІ. Він, зокрема, зосередив увагу на конкретній місії Церкви на Чорному континенті, а також на контексті майбутнього Синоду Єпископів. «Я повністю впевнений в африканській культурі та африканській вірі. Я впевнений, що Африка захистить сім’ю і Церкву», – сказав кардинал. Він додав, що це завдяки Африці було врятоване Пресвята Назаретська Родина. «Тепер, завдяки Африці, збережеться людська сім'я», – сказав кардинал Сара.