Кардинал Тарксон: Амазонія – не музей
  • Срд, 16/10/2019 - 14:42

«Охорона культури і спадщини - дуже важливі, але Амазонія – не музей», - зазначив кардинал Тарксон. «Ми маємо допомогти її мешканцям відкритись на сучасність, інноваційність, розвиток. Вони не можуть залишатись в тилі», - додав він.

В перерві між засіданнями Синоду глава ватиканської дикастерії у справах інтегрального розвитку людини говорив про необхідність долучити тих, хто перебуває на периферії Амазонії, до інтегрального розвитку людства. «Наша дикастерія працює з цією метою від першого дня, а теперішній синод є ланкою в ланцюгу. Впродовж усього часу ми слідкуємо за його розвитком, починаючи від перших зустрічей Папи Франциска із суспільними рухами» - зазначив кардинал Тарксон. – «Хоча мій підрозділ глибоко задіяний у душпастирські потреби тубільних народів, ми усвідомлюємо інші їх потреби», - додав єрарх.

«Амазонію не можна вважати музеєм. Ми маємо допомогти її мешканцям відкритись на сучасність, інноваційність і розвиток. Одним зі способів є запропонувати усім народам можливості користуватись сонячною енергією і сучасними засобами комунікації», - розповів він в інтерв’ю для Радіо Ватикану. – «Ми маємо розпізнавати ті фактори, які сприяють розвитку і загальному добру, не наносячи шкоди їх культурі, але полегшуючи життя і приносячи комфорт. Душпастирська турбота має охоплювати ясне бачення і програму, які полегшують і поширюють розвиток мешканців Амазонії у сфері сучасності та інновацій. Мешканці Амазонії не повинні залишатись в тилу».