Католицька Церква в Сальвадорі хоче визнати мучениками близько 500 осіб
  • Суб, 14/03/2015 - 15:00

Католицька Церква в Сальвадорі хоче визнати мучениками близько 500 осіб, яких убили під час громадянської війни в цій країні в 1980-1992 роках. У цій групі є як священики, богопосвячені особи, так і миряни, особливо катехити, які «віддали життя за віру», – сказав митрополит Сан-Сальвадора Архиєпископ Хосе Луїс Ескобар Алас.

Він повідомив, що вже триває збір свідчень щодо них. Ще невідомо, коли мав би розпочатися спільний беатифікаційний процес «істинних свідків віри».

Архиєпископ Ескобар сказав про це під час прес-конференції, на якій оголосили, що 23 травня відбудеться беатифікація Архиєпископа Оскара Арнульфо Ромеро, якого застрелили 1980 року. Постулатор його процесу, Архиєпископ Вінченцо Палья, сказав, що визнання Святим Престолом мучеництва Архиєпископа Ромеро є важливим етапом у визнанні мучеництва інших жертв громадянської війни в Сальвадорі. – Ромеро відкриває їхній список – сказав голова Папської Ради у справах сім'ї.

Під час громадянської війни вбили багатьох представників Католицької Церкви. Винними у вбивствах були в основному члени так званих ескадронів смерті, які заснував майор Роберто д’Обюссон, засновник Національного республіканського союзу. Серед жертв були, зокрема, 6 єзуїтів з Центральноамериканського університету, а також 5 іспанців, 3 монахині з США та італійський священик Косме Спессотто.