Китайська влада відмовляються віддати родині тіло єпископа, який помер у в'язниці
  • Пон, 16/02/2015 - 11:31

Китайська влада відмовляється віддати родині тіло померлого у в'язниці 94-річного католицького єпископа Косми Ши Енсіаня. 30 січня родичі єпископа були проінформовані про його смерть, дату якої чиновники не уточнили. З тих пір рідні чекають тіла або прах Ши Енсіаня, але всі питання до влади про дату передачі так і залишилися без відповідей.

Єпископа, який провів 54 роки у в’язниці і який був поставлений Ватиканом всупереч волі комуністичного режиму, вже оплакують як святого і мученика. Католики Ісянь обговорюють, як організувати похорон.

Влада відмовляється визнати факт насильницької смерті єпископа у в'язниці, але разом з тим так досі і не повернули родині його тіло.

Косма Ши, католицький єпископ Ісяню (провінція Хебей), був заарештований 13 квітня 2001 в будинку своєї племінниці в Пекіні. З тих пір про нього не було звісток. Останні 14 років члени його сім'ї регулярно просили владу повідомити їм що-небудь про свого родича, але жодного разу не отримали відповіді. 30 січня чиновник адміністрації Баодин сказав, що єпископ помер.