Колишнього Архиєпископа Парижа очистили від звинувачень у сексуальній агресії
  • Суб, 16/09/2023 - 14:50

З Архиєпископа Мішеля Опеті, колишнього архиєпископа Парижа, зняли звинувачення в сексуальній агресії. Прокуратура закрила розслідування, оскільки злочину не виявлено. Про це повідомляє Radio Watykańskie.

Прокуратура почала розслідування за скаргою, поданою самою Архиєпархією Парижа в грудні минулого року, через рік після відставки архиєпископа Опеті. За даними Архиєпархії, була підозра, що 10 років тому він міг вчинити сексуальну агресію щодо парафіянки. Слідчі опитали Архиєпископа, який заявив, що ніколи не мав із нею сентиментальних або сексуальних взаємин. Сама жінка під час слідства також підтвердила, що добре пам’ятає ці ситуації і нічого такого, що можна розцінити як злочин, не сталося. Архиєпископ Опеті черговий раз запевнив через свого адвоката, що в його поведінці щодо цієї жінки не було двозначності чи невідповідних жестів.

Медійна кампанія, розгорнута навколо цієї справи, призвела до відставки Архиєпископа Опеті. Преса звинувачувала його в інтимних стосунках зі згаданою жінкою. Архиєпископ рішуче заперечив це, але віддав себе на волю Папи. 2 грудня 2021 року Франциск оголосив про відставку ієрарха, але через кілька днів у розмові з журналістами визнав, що для цього не було жодних причин, а Архиєпископ Опеті став жертвою пліток, несправедливості та лицемірства.