«Комунікація є одним із важливих елементів життя нашої Церкви та її внутрішньої єдності», – Глава УГКЦ до медійників
  • Птн, 17/05/2019 - 14:29

«Нам потрібно спільно працювати, бо сьогодні суспільство потребує добрих новин. Хто, як не Церква має завдання проголошення Доброї Новини – Слова Божественного Євангелія? Суспільні комунікації – якраз один з інструментів, щоб Церква могла виконувати цю Євангелізаційну місію», – про це говорив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, у середу 16 травня, під час формаційної зустрічі прес-секретарів Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви

Звертаючись до присутніх журналістів Блаженніший Святослав зазначив, що ця зустріч є одним із перших плодів останніх синодальних рішень. Зокрема за словами Патріарха, ідею створення такого вишкільного майданчика для Церковних журналістів погодив Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ 21 березня цього року: «Тому кожна єпархія, екзархат та парафія повинні мати свого відповідального за медійну складову їхньої діяльності», – сказав Патріарх.

Глава УГКЦ зауважив, що він добре розуміє, наскільки інтенсивно сьогодні суспільство комунікує між собою. Тому і Церква має йти в ногу з часом: «Комунікація, як постійний живий зв’язок між пастирем та вірними – є одним з важливих елементів життя нашої Церкви та її внутрішньої єдності. Саме прес-секретарі мають допомогти священику у цьому», – переконаний Патріарх.

«Наразі в УГКЦ триває розробка цілої комунікаційної стратегії церкви, – повідомив Блаженніший Святослав. Один з перших кроків – нещодавнє створення окремої Ради при Патріархові із суспільних комунікацій. Головне її завдання – допомогти зрозуміти Церкві, як сьогодні спілкуватися з суспільством», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав також висловив сподівання, що такий вишкіл відповідальних за комунікацію осіб буде в першу чергу доброю можливістю спілкування між собою: «Щиро сподіваюся, що це буде добра школа: школа спілкування, та школа комунікації, щоб ми щораз, то більше ефективно вміли нести добрі новини про життя нашої Церкви. Щоб ми вміли вчасно реагувати на суспільні події, які відбуваються у нашій державі та світі. Це буде свідчити також про нашу відповідальність перед викликами нашого часу».

У розмові з журналістами Глава УГКЦ зауважив, що в суспільстві є така думка: «Коли Церква не існує в медійному середовищі, то Вона не існує взагалі»: «Тоді на Церкву не звертають уваги, – наголосив Блаженніший Святослав. Будьте певні, – додав Він, що в такому випадку увагу наших вірних будуть тримати інші. Вони будуть слухати інших новин, цікавитись іншою інформацією, та будуть зважати на інші події. У такому випадку не будуть знати життя своєї Церкви. Тому сьогодні настільки важлива є ця інтенсивність комунікації між єпископом і його вірними, для того, щоби допомогти людям жити інтенсивним повнокровним духовним життям своєї рідної Церкви», – наголосив Очільник УГКЦ.

Прес-служба Києво-Галицької Митрополії УГКЦ