Комунікат Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України стосовно нових призначень у дієцезіях РКЦ України
  • Нед, 13/04/2014 - 12:33

К О М У Н І К А Т

Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України

Зі зворушенням приймаємо останні рішення Святішого Отця Франциска про прийняття зречення з уряду Єпископа Харківсько-Запорізької Дієцезії Владики Мар’яна Бучека та призначення Єпископа Станіслава Широкорадюка його послідовником у виконуванні пастирського служіння, а також призначення Владики Віталія Скомороського Пастирем Луцької Дієцезії.

Від імені Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України слова вдячності скеровуємо Владиці Мар’яну Бучеку за великодушне служіння Христові та Його Церкві в Україні. Дякуємо Єпископу Мар’яну за його пастирський труд, який вкладав у поширення віри на території Львівської Архідієцезії, виконуючи обов’язки Єпископа-помічника та у Харківсько-Запорізькій Дієцезії, де впродовж п’яти років був Дієцезіальним Єпископом. Нехай Господь винагородить Владику за всі старання, які він вклав у проголошення Божої слави.

Єпископу Станіславу Широкорадюку щиро дякуємо за свідчення про Христа та Його Царство під час виконування обов’язків єпископа-помічника Київсько-Житомирської Дієцезії та Апостольського Адміністратора Луцької Дієцезії. Бажаємо, щоб Божа любов, доброта, справедливість поширювалися через служіння Владики і у Харківсько-Запорізькій Дієцезії.

Владиці Віталію Скомороському зичимо продовжувати засівати надію в серцях вірних Луцької Дієцезії так, як це він чинив до тепер, будучи  єпископом-помічником Київсько-Житомирської Дієцезії.

Нехай рясні Господні благодаті супроводжують новообраних Дієцезіальних Єпископів на Божій ниві та принесуть щедрі плоди зросту віри, надії та любові у серцях вірних, довірених їхній опіці.

№ 24 /2014

Львів, 12 квітня 2014 року

 

Архієпископ Мечислав Мокшицький
Митрополит Львівський
Глава Конференції
Римсько-Католицьких Єпископів України

Джерело: http://diocese-lviv.org