Комюніке єпископів Угорщини: уникати спільного благословення для одностатевих пар і тих, які живуть у позашлюбному партнерстві
  • Чтв, 28/12/2023 - 12:11

Комюніке

На Різдво ми святкували радість, що Бог є з нами, є посеред нас і Він із милосердною любов’ю запросив усіх людей до сопричастя з Ним. У цьому дусі ми, члени Конференції Угорських Католицьких Єпископів, звертаємось із таким посланням до висвячених служителів і членів нашої помісної Церкви.

Декларація Fiducia supplicans про пастирське значення благословень, видана Дикастерією Науки Віри 18 грудня 2023 р., не змінює віри Католицької Церкви та вічного вчення про шлюб і статеву мораль. Зважаючи на душпастирську ситуацію в нашій країні, Конференція єпископів уточнює, що священнослужителі можуть благословляти всіх людей окремо, незалежно від їхньої гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, але вони завжди повинні уникати спільного благословення для пар, які живуть разом у позашлюбному партнерстві або в подружжі, яке не є дійсним у Церкві, або які живуть в одностатевому партнерстві.

Водночас ми з любов’ю та повагою супроводжуємо наших братів і сестер, які живуть в особливих життєвих ситуаціях, допомагаючи їм глибше зрозуміти Божу волю, живучи згідно з Євангелієм Христа.

Будапешт, 27 грудня 2023 р

Конференція Католицьких Єпископів Угорщини

 

Переклад за katolikus.hu