Кот-д'Івуар: єпископи закликають священників уникати благословення гомосексуальних «пар»
  • Втр, 09/01/2024 - 19:14

Місцеві єрархи пояснили, що публікація декларації «Fidicuia Supplicans» посіяла величезне замішання та сумніви в головах народу Божого в Кот-д'Івуарі. Тому вони видали заяву, в якій закликають священників не проводити в країні благословень гомосексуальних «пар» та будь-яких інших в неврегульованих ситуаціях.

«Ми, ваші Архиєпископи та Єпископи, ваші духовні провідники Католицької Церкви в Кот-д’Івуарі, підтверджуємо нашу прихильність до цінностей сім’ї, таїнства шлюбу між чоловіком і жінкою, як Бог задумав від початку. Тому ми просимо рукоположених служителів утримуватися від благословення одностатевих пар і пар в неврегульованих ситуаціях», – сказав монс. Марселлін Яо Куадіо, глава конференції єпископів Католицької Церкви Кот-д’Івуару, у заяві від 27 грудня.

Після заяви свого очільника, як інформує LifeSiteNews, єпископи написали: «За словами монс. Марселліна Яо Куадіо, це рішення Папи ризикує створити плутанину та скандал, які благословення одностатевих пар може викликати в місцевій Церкві. Продовжуючи, він пояснив, що це тим більше виправдано, оскільки, згідно з постійним вченням Церкви, «акти гомосексуалізму є внутрішньо невпорядкованими» (пор. Конгрегація Доктрини Віри, Декларація «Persona Humana», п. 8), і суперечать природному закону. «Вони закривають статевий акт для дару життя і не виходять із справжньої емоційної та сексуальної комплементарності. Вони не можуть отримувати схвалення за жодних обставин (пор. Катехизм Католицької Церкви, п. 2357). Це вчення Церкви ґрунтується на Святому Письмі, яке вважає одностатеві союзи серйозною й огидною розпустою (Бут. 1:1-29; Рим. 1:24-27; 1Кор. 6:10; 1Тм 1). 10), — стверджує він».