Латинська Америка: континентальний молитовний ланцюг довкола Гваделупи
  • Чтв, 12/12/2019 - 16:46

Латиноамериканські єпископи просять про молитву за мир. Вони закликали створити молитовний ланцюг на всьому континенті та на Карибських островах. Ланцюг мають створити на свято Матері Божої з Гваделупи. «Головним посланням Покровительки Америки є заохочувати до гармонійного життя між народами та будувати цивілізацію любові», – написали єпископи.

Основна мета спільної молитви вірних Латинської Америки та Карибських островів є досягнення єдності між народами цього континенту, а також випрошення ласки миру для тих країн, де зростає соціальна напруга. Єпископи просять, щоби вірні в день Покровительки Латинської Америки жертвували особисту молитву, Вервицю та участь у Літургії. Як наголошують, «кожен цього дня має знайти час, щоби просити про дару миру для народів цього континенту».

Єрархи також пропонують використовувати сайти соціальних мереж, щоб заохотити своїх близьких до спільної молитви, а також для того, щоб поділитися своїм молитовним свідченням з іншими. (хештег # AméricaLatinaRezaPorLaPaz.)

«Марія вдосконалює інкультурацію Євангелія. Вона є нашим прикладом учениці та місіонерки, якій довірливо віддаємо долю наших народів», – йдеться наприкінці ноти Ради Єпископатів Латинської Америки.