Легенда світового футболу Роналдо став католиком
  • Чтв, 14/09/2023 - 09:08

Відомий у всьому світі бразильський футболіст Роналдо Луїс Назаріо де Ліма охрестився та увійшов до лона Католицької Церкви.

У вівторок, 12 вересня, Роналдо прийняв таїнства Хрещення та Миропомазання, чим долучився до спільноти Святої Католицької Церкви, та вперше прийняв Святе Причастя. Про це повідомляє catholicherald.co.uk.

46-річний бразилець увійшов в історію футболу як блискучий нападник, дворазовий чемпіон світу, гравець клубів Барселона, Реал Мадрид та Інтер Мілан. Він також двічі ставав володарем “Золотого м’яча”.

“Поновлюю своє зобов’язання йти дорогою добра, за власною волею, вірю в любов Ісуса”, – написав Роналдо, повідомляючи про своє навернення у соцмережах.

“Сьогодні особливий день. Я охрещений!” – поділився щасливою новиною в Instagram відомий спортсмен. Допис він проілюстрував світлиною, на якій футболіст схилився над купіллю, а священник звершує таїнство.

“Феномен” прийняв таїнства з рук дуже популярного в Бразилії отця Фабіо де Мело. Окрім служіння Божому народові, 52-річний священник зі згромадження Отців Пресвятого Серця Ісуса також є музикантом, письменником, телеведучим та викладачем університету. За його соцмережами стежать 26 мільйонів людей.

Легендарний футболіст написав: “Християнська віра завжди була невід’ємною частиною мого життя, ще з дитинства, хоча я ще не був хрещений. Завдяки таїнству я справді відчуваю себе відродженим як Божа дитина, у новий, свідоміший і глибший спосіб”. Він також публічно подякував священнику, який приєднав його до лона Церкви, та своїм хресним батькам.

Ще до свого навернення Роналдо виявляв ознаки прихильності до Католицької Церкви. Гравець, який перебуває на заслуженому відпочинку з 2011 року, продемонстрував це у червні 2022 року. Тоді він виконав свою обіцянку здійснити паломництво до Сантьяго де Компостела і подолав шлях св. Якова на велосипеді, повідомляє CNA.

У Ватиканському музеї можна побачити футбольний м'яч із його автографом, який Роналдо подарував Папі Франциску.