Лепта милосердя для учасників війни на Сході
  • Птн, 29/07/2016 - 12:25

Молодіжно-християнська спільнота “Світло вервиці”, що діє при УГКЦ ” Різдва Івана Хрестителя”, організувала благодійну програму на місцевому стадіоні, з метою підтримати та внести лепту милосердя для учасників війни на Сході. З Божою допомогою та благословенням свого духовного наставника, отця-декана Василя Панівника, молодь зуміла розбудити і зворушити кожне серце, щоб в такий буремний час воно не було байдужим.

Дуже цікавою і невимушеною була програма самого дійства, свято розпочалося спільною молитвою - з молебню до Богородиці Цариці України, який очолив парох с. Переросля - о.ВасильПанівник, декан Тисменичанський, у супроводі о.Івана Качанюка, пароха с. Фитьків та отця-диякона Василя Штангерта.

Особливо трепетною була перша частина програми, яка присвячувалась “Небесній сотні”. Хвилиною мовчання вшанували всіх героїв. Зі сльозами на очах присутні співпереживали, молились та віддавали шану й честь тим, хто віддав своє життя за рідну землю, за нас з вами.

У другій частині програми молодь намагалась донести до кожного серця, багатство і красу української поезії, з якої народжується пісня, адже українська пісня – це душа народу. Неможливо було стримати сліз від невимовно широкої картини про рідну землю, її чарівну традицію і таку стоголосу до солодкого тремтіння душі, бажану пісню!

Окрім цього, молодь зуміла у третій частині програми донести до всіх присутніх, що саме з Богом вони готові на великі звершення заради Батьківщини, адже сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються у нашій країні. Спільнота організувала ярмарок Милосердя, на якому приготували смаколики, спечені власноруч, бо знають, що милосердя – це скарби, які збагачують нашу душу. “Сьогодні, це актуально, бо пам’ятаєм, що 2016 рік Вселенською церквою проголошений роком Божого милосердя і тому, цей рік дає можливість вчитися бути милосердним до інших!”,– так вважає молодь. Всі вилучені кошти з ярмарки Милосердя будуть передані на благодійність для захисників нашої Вітчизни.

“Так приємно бачити однодумців серед молоді, які не є байдужими та сліпими, які прагнуть до чогось вищого, неоціненного. Адже трагедія, яку сьогодні переживає Україна є трагедією для усіх народів і саме від нас, молодого покоління залежить майбутнє нашої Батьківщини – зауважує молодь.

Окрім цього, після концертної програми до всіх присутніх завітала відома українська співачка Світлана Весна. Вона привітала християнську спільноту, підтримала її у благородній справі, додала духу, бадьорості, патріотизму та подарувала кілька пісень зі свого репертуару. ” Мені приємно бути серед учасників молодіжно-християнської спільноти с.Перерісля. Почувши про вас, я не могла не приїхати. Так приємно бачити молодь, яка чогось прагне, не стоїть на місці. Я горджуся вами! Ви молодці!”,- такими словами розпочала своє звернення до молоді артистка.

Вечір пісні, віршів, танців, зворушив усе село. Безпосередньо на місці проведення помістилися не лише односельчани, а й гості з сусідніх сіл.