Лицарі Колумба закликають молитися Дев’ятницю за мир і зцілення в Україні
  • Пон, 12/02/2024 - 13:22

Братерський Орден Лицарі Колумба закликає усіх християн молитися Девʼятницю за мир та зцілення в Україні. З відповідним проханням до усіх братів та вірян звернулися Національні Капелани Лицарів Колумба в Україні Архиєпископ Мечислав Мокшицький та владика Михаїл Бубній.

“Сьогодні звертаємося до братів Лицарів та людей доброї волі по цілому світу, закликаючи до спільної молитви Девʼятниці про мир та зцілення в Україні. Пропонуємо розпочати нашу молитву 15 лютого – за дев’ять днів до дати початку повномасштабної війни. Кожного дня будемо молитися за найбільш вразливих та потребуючих людей в українському суспільстві,” – читаємо у листі-зверненні від владик.

“Напередодні другої річниці початку насильницької війни в Україні, 24 лютого, Лицарі Колумба створили Дев’ятницю, щоб заохотити до молитви та солідарності з нашими 2700 братами-Лицарями і їхніми сім’ями в Україні, які постраждали від цієї «огидної війни», як її назвав Папа Франциск”, – так починається вступне слово до Дев’ятниці. Кожного дня брати Лицарі запрошують до молитви розважаннями за вдів, сиріт, батьків, які втратили дітей, лікарів, ветеранів, загиблих, полонених, внутрішньо переміщених осіб та біженців, молодь, а також щоденної молитви за увесь український народ та захисників. Також у Дев’ятниці є короткі молитовні заклики до Блаженного Майкла Маꥳвні, засновника Лицарів Колумба. Хоча молитва була створена тепер – до річниці війни, вона написана у такий спосіб, що її тексти можна використати до молитви без прив’язки до конкретної дати.

Ця Девʼятниця обʼєднає братів-Лицарів та людей доброї волі по всьому світу. Таку ж молитовну акцію будуть проводити в Сполучених Штатах Америки, Польщі та в інших куточках світу. Інформацію про Девʼятницю, текст молитви та пряму трансляцію ви зможете знайти на головних сторінках Ордену в соцмережах та на головному вебсайті Лицарів Колумба: Офіційний сайт Лицарів Колумба в Україні

Девʼятниця про мир та зцілення в Україні

Наближаємося до трагічної дати для кожного українця – 24 лютого, до другої річниці повномасштабної війни в нашій Батьківщині. Вкотре цей день нагадує нам про ранок, коли вся Україна прокинулась від звуків сирен та вибухів. В той же час цей день став новим початком для звершення справ милосердя тими людьми, чиї серця були зверненні до Бога. Ми щиро дякуємо братам Лицарям Колумба за відкритість їхніх душ до людей, що потребують допомоги і підтримки. Кожен пакунок допомоги, кожна промовлена молитва несли і надалі несуть надію тим, хто її втратив від нищівних ударів війни.

Сьогодні звертаємося до братів Лицарів та людей доброї волі по цілому світу, закликаючи до спільної молитви Девʼятниці про мир та зцілення в Україні. Пропонуємо розпочати нашу молитву 15 лютого – за дев’ять днів до дати початку повномасштабної війни. Кожного дня будемо молитися за найбільш вразливих та потребуючих людей в українському суспільстві – вдів, сиріт, вимушених переселенців, ветеранів, тих хто ціною свого здоров’я і життя боронить нашу Державу та її жителів.

В цій молитві ми спільно будемо роздумувати над вибраними уривками зі Святого Письма. Також у Дев′ятниці звертатимемося до покровителя та засновника Лицарів Колумба – Блаженного Майкла Маꥳвні, який є чудовим прикладом того, як заступатися за нужденних та бути непохитними у вірі.

Обʼєднуючись у Раді чи декілька Рад, разом у колі сім’ї чи індивідуально, у ваших парафіях чи вдома, молімося спільно з братами Лицарями та людьми доброї волі з усіх куточків світу про мир та зцілення України. З ініціативи Національної Ради ви зможете об’єднатися у молитві за допомогою прямої трансляції, інформацію про неї ви можете знайти на сторінці Лицарі Колумба в Україні – https://www.facebook.com/KofC.Ua/  та на головній сторінці Ордену: www.lytsarikolumba.com.

Покладаймо надію та серця на Господа, адже Він як цілитель та справедливий суддя дає нам сили та мужність іти до переможного кінця. Молімося за кожного, хто цього потребує, молімося про якнайшвидше настання миру та про перемогу добра над злом.

Національні Капелани Лицарів Колумба в Україні

Архієпископ Мечислав Мокшицький,

Митрополит Львівський

Владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський,

Адміністратор Кримського екзархату