Львівський Центр військового капеланства УГКЦ організував літній християнський табір для дітей Захисників України
  • Чтв, 22/06/2023 - 16:21

З 18 до 23 червня, у смт. Рудне, триває літній християнський табір для дітей Захисників України, який організували капелани Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ. Цей табір називається «Бути поруч». Назву взято невипадково, адже це і є гасло військових капеланів. Учасниками цього першого заїзду є діти військовослужбовців різних військових формувань, якими духовно опікуються капелани Центру військового капеланства.

Нагадаємо, літній табір відбувається за підтримки української діаспори у США та парафіян Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

«Дякуємо усім жертводавцям за підтримку цього доброго діла. Дякуємо парафіянам Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Дякуємо Союзу Українок Америки. Окремо подяка Владиці Богдану Данилові, єпископу Єпархії Святого Йосафата із осідком у м. Парма (штат Огайо, США). Завдяки вашій підтримці кілька сотень дітей Захисників України впродовж усього літа матимуть змогу добре проводити час та духовно зростати», – наголосив Голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Тарас Михальчук.

Програма літнього табору – дуже активна і цікава. Перш за все учасники табору мають змогу збагачуватися духовно, а окрім того, – займатися спортом, іграми, відвідувати різні локації. Про це нам розповів капелан Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Олег Кришталь.

«Справді, програма табору дуже насичена. Зокрема передбачена поїздка в зоопарк «Лімпопо» (с. Меденичі). А сьогодні у таборі були присутні військовослужбовці і сапери з поліції, які проводили майстер-клас щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Діти мали нагоду прослухати таку лекцію і побачити, як ці предмети виглядають на практиці. Окрім того, для дітей у таборі організовано чотириразове харчування», – зазначив координатор табору отець Олег Кришталь.

На думку військового капелана, відпочинок у таборі – це маленьке «дякую» за вклад батьків цих дітей  у захист України.

Загалом, протягом літа декілька сотень дітей військовослужбовців зможуть взяти участь у цьому літньому християнському таборі, адже буде ще декілька заїздів табору у різних локаціях.