Львівський священник, що єднає науку й віру: відбулася конференція присвячена о. Генриху Мосінгу
  • Суб, 03/02/2024 - 18:22

У Львові відбулась чергова науково-практична конференція присвячена епідеміологу отцю Генриху Мосінгу. Захід пройшов 31 січня у приміщені Науково-дослідницького інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету.

На конференції був присутній архієпископ архієпископ-митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, повідомляє Львівська архідієцезія.

«Отець Генрих Мосінг досі єднає науку й віру», — відзначається у повідомленні.

Доктор Генріх Мосінг був не лише талановитим вченим, який брав безпосередню участь у створенні вакцини від черевного тифу. Він був ще й священником і впродовж багатьох років провадив місіонерську та душпастирську діяльність.

Про сторінки з наукового життя видатного епідеміолога ХХ сторіччя розповів директор Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни професор Борис Кузьмінов.

Львівський митрополит Мечислав Мокшицький відзначив, що отець-доктор Мосінг був «людини великого милосердя».

«Радію, що Інститут Епідеміології, щорічно організовує симпозіум. Бо не можна забувати про таких людей, як отець Доктор Генріх Мосінг. Не можна забувати видатних вихователів і науковців, адже саме вони є фундаментом вашої сьогоднішньої діяльності. Аналізуючи життя Генріха Мосінга, ми можемо без найменшого сумніву сказати, що він його прожив гідно, роблячи добро як лікар і як священник» – сказав митрополит.

У заході взяли участь представники науки з України та Польщі, також вихованців отця Мосінга.

Генрик Мосінг за роботою в лабораторії

Генрик (Генріх) Мосінг (27 січня 1910, Львів, тоді Австро-Угорщина — 27 листопада 1999, Львів, Україна) — польський, радянський і український епідеміолог, доктор медицини (1937), доктор медичних наук (1956), професор, римо-католицький священник.